Támogatás - Zöld SzékelyFöld Egyesület


Zöldszékely Alap
Zöldszékely Alap
közösségi kártya


Adatvédelem


 

Zöldszékely Alap

 

Tudatos vásárlás, átgondolt hulladékgazdálkodás, zöld turizmus, folyamatos környezeti nevelés, környezetbarát befektetések, zöldövezetek - hosszasan sorolhatnánk azokat a területeket, ahol gondok, hiányosságok vannak. A döntés rajtunk múlik: tovább hangoztatjuk, hogy nem jó valami, vagy teszünk is azért, hogy az adott helyzet változzon.

A Zöldszékely Alapnak az utóbbi a célja. Helyi közösségek bevonásával helyi környezetvédelmi problémákra keres megoldást. A kezdeti megállapodásnak megfelelően a különböző adománygyűjtési módszerekkel (közösségi kártya, 2%-os felajánlás, adománydobozok) begyűlt összegek két részre oszlanak. Egyik része egy pályázati alapot képez, a másik pedig az egyesület programjainak, fejlesztési költségeinek egy részét fedezi.

Fontosnak tartjuk, hogy beszámoljunk az összegek sorsáról, ezért a támogatói honlap segítségével közzé tesszük, hogy honnan mekkora összeg gyűlt be, valamint hogy mire költöttük, beleértve az egyesület fenntartására fordított részt is.

 

Javasolj programot!

ŰRLAP LETÖLTÉSE

 

A pályázati alapban levő pénz évente kétszer, pályázati úton kerül kiosztásra különböző javasolt programok között. Programmal, ötlettel bárki pályázhat (magánszemély, civil szervezet), amennyiben letölti a pályázati űrlapot a www.tamogatas.zoldszekely.ro honlapról és 2012. január 31-ig elküldi az info@zoldszekely.ro email címre.

Olyan program kerülhet támogatásra, amely:

  • a Csíki-medence környezetvédelméhez kapcsolódik (előnyt élvez),

  • gyakorlati eredményt tud felmutatni,

  • pártpolitika mentes,

  • közérdeket szolgál.

Elbírálás:

Egy előválogatást követően a programötletek egy része 2011. február 1-jétől elérhetővé válik az egyesület honlapján, és a közösségi kártya használói javaslatokat tehetnek, hogy mely programötletek kerüljenek támogatásra. Ez a rangsor 40%-ban fog számítani a végső eredménynél, a maradék 60% az elbíráló bizottság véleménye lesz. Március 1-jén kerül nyilvánosságra a támogatott programok névsora.

 

 
Minden jog fenntartva
Zöld SzékelyFöld Egyesület

zoldszekely.ro | zoldportal.ro | 7csoda.zoldszekely.ro | csihanyos.zoldszekely.ro